- NOVINKY – ZMESI
- Bezlepkové zmesi
- Grilovanie
- Valentínske darčeky
- Zmesi na pečenie v dóze
- Zmesi na pečenie v sáčku
- Výhodné sety
- Veľká noc
- Školské pečenie
- Posypy, košíčky, karamel
- Zmesi na pečenie koláčov
- Zmesi na pečenie chleba
- Zmesi na pečenie brownies
- Zmesi na pečenie cookies
- Zmesi na pečenie muffinov
- Zmesi na pečenie bábovky
Osie hniezda alebo škoricové slimáky orechové

Sladučké, mäkučké, chrumkavé, voňavé. Kto by odolal!
Koľko to trvá: Necelé dve hodiny aj s kysnutím
Čo potrebujeme na 1 plný plech
500 g hladkej múky + na pomúčenie dosky
1 kocku čerstvého droždia
200 ml vlažného mlieka
60 g kryštálového cukru
štipku soli
100 g mäkkého masla
1 vajce
Na plnku
50 g roztopeného masla
80 g hnedého cukru
1 škoricový cukor
2 lyžičky škorice
200 g nasekaných orechov (ja som nedala, ale s orechmi je to lepšie)
1 vajce na potretie
Ako na to
Do misy dáme múku, soľ vyhĺbime jamku. Tam nasypeme cukor, zalejeme mliekom a rozdrobíme droždie. Necháme 15 minút na pokoji. Potom miesime rukou, alebo ručným miesičom s hákmi. Pridáme vajce a mäkké maslo. Vypracujeme hladké cesto.
Necháme ho kysnúť pri izbovej teplote 45 minút. Premiesime a dáme na dosku. Prerežeme na 2 polovice, každú vyvaľkáme na pol centimetra, potrieme rozpusteným maslom, posypeme škoricou, cukrom a škoricovým cukrom a nasekanými orechmi (asi 2/3 množstva)
Zvinieme, nakrájame na centimetrové kúsky a ukladáme na plech vedľa seba. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme zvyšnými orechmi. Pečieme na 180 stupňov asi 20 minút dohneda. Po upečení môžeme potrieť cukrovou vodou, alebo len posypať cukrom.