You are currently viewing Morčacie závitky v paradajkovej omáčke

Morčacie závitky v paradajkovej omáčke

Zaujímavá kombinácia, ale dobré to je!

Koľko to trvá

Slabú hodinku

Čo potrebujeme

4 rezne z morčacích pŕs

2 kocky Lučiny

hrsť byliniek (petržlen, pažítka)

6 sušených paradajok, alebo hrsť kapary

ak chceme, feferónku, výborné sú aj nakladané – 4 kúsky

3 šalotky, alebo menšie cibule

3 strúčiky cesnaku

1 malý paradajkový pretlak

1 konzervu krájaných paradajok

soľ, korenie, lyžicu cukru

olej, maslo

Ako na to

Rezne vyklepeme cez fóliu, posolíme, pokoreníme. V miske zmiešame Lučinu, soľ, korenie, 1 jemne nakrájaný strúčik cesnaku, bylinky a nakrájané sušené paradajky, resp. feferónky a kapary.

Plnku natrieme na rezne, zatočíme a spojíme niťou, alebo ihlicou, či špáradlom.

Opražíme sprudka zo všetkých strán. Vyberieme.

V tej istej panvici opražíme na oleji a lyžici masla nakrájanú šalotku, 2 strúčiky cesnaku. Pridáme pretlak, povaríme, kým sa prebytočná voda nevyparí. Vlejeme konzervu paradajok, soľ, korenie, cukor. Povaríme, vložíme rolky a zakryté dusíme 20 minút.

Nakoniec posypeme bazalkou.