You are currently viewing Pórkové rizoto s kuracím mäsom a pancettou | Zuzana Machová

Pórkové rizoto s kuracím mäsom a pancettou | Zuzana Machová

Koľko to trvá

30 minút

Čo potrebujeme na 2 porcie

1 pór

250 g kuracích pŕs

4 hrste ryže na rizoto

1 liter zeleninového alebo kuracieho vývaru

70 g pancetty nakrájanej na kocky

4-6 plátkov pancetty opraženej – na ozdobu

olej, soľ, korenie

1 veľkú hrsť parmezánu, ďalšiu na posypanie

Ako na to

Kuracie mäso nakrájame na menšie kocky. Do panvice dáme trošku oleja, vsypeme na kocky nakrájanú pancettu a pór a opražíme. Vložíme kuracie mäso, opražíme, vsypeme neumytú ryžu, opražíme, kým nie je ryža priesvitná. Plameň nastavíme na silno. Postupne po naberačkách vlievame horúci vývar, stále miešame a vždy počkáme, kým sa nevyparí. Trvá to asi 15-20 minút. Osolíme, okoreníme. Vypneme, vmiešame veľkú hrsť nastrúhaného parmezánu, prikryjeme. Necháme aspoň 10 minút vypnuté odpočívať. Plátkovú pancettu opražíme na suchej panvici. Rizoto na tanieri posypeme parmezánom, ozdobíme opraženou pancettou, zelenými bylinkami a nastrúhaným parmezánom.