Dezerty a maškrty, Múčne jedlá, Všetky recepty

Vanilkové rožky mandľové

Sú nesmierne dobré! Nechajte ich odležať 2 týždne a budú nebeské.

Koľko to trvá

Hodinku

Čo potrebujeme na 1,5 plecha

100 g olúpaných pomletých mandlí

300 g múky

200 g masla

70 g práškového cukru

2 žĺtka

Na obalenie 200 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor

Ako na to

Zmiešame pomleté mandle s múkou a cukrom. Pridáme kúsky studeného masla a vytvoríme mrvenicu. Pridáme 2 žĺtky a rýchlo sformujeme hladké cesto. Veľmi nemiesime.

Dáme aspoň na hodinu do chladničky. Potom vytvarujeme malé rožky. A to tak, že buď uštipujeme z cesta, alebo vyšúľame šúľok o hrúbke rožteka (priemer asi 1 cm), nakrájame na 5 centimetrové kúsky a urobíme rožok.

Alebo použijeme formičky na rožky, najlepšie silikónové.

Pečieme v trúbe pri 180 stupňoch asi 10 minút.

Teplé obalíme v zmesi práškového a vanilkového cukru.

Finta

Dodržte postup: Najprv suché suroviny s maslom a až nakoniec žĺtka. Iba tak budú krehké.