You are currently viewing Ružičkový kel na slanine

Ružičkový kel na slanine

Výborná príloha k mäsu, alebo samostatné jedlo. Skvelé a hotové hneď.

Koľko to trvá

20 minút

Ako sa to robí

Ružičky očistíme, prepolíme a necháme 2-3 minúty variť vo vode, alebo na pare.

Medzitým nakrájame na malé kocky slaninu a opražíme na panvici. Prebytočný tuk zlejeme, na panvicu vložíme kel, posolíme, pokoreníme, opražíme. Nakoniec pridáme smotanu.

Finta

Kel môžete dať k slanine aj surový a potom ho dlhšie opekať. Ale ostane polosurový.

Nákupný zoznam

Vaničku ružičkového kelu (asi 250 g), 100 g slaniny, pancetty, alebo údeného, smotana, soľ, korenie.

Pridaj komentár