You are currently viewing Toskánske mäsové guľky | Zuzana Machová

Toskánske mäsové guľky | Zuzana Machová

 

Koľko to trvá

Pol hodinu

Čo potrebujeme

lyžicu prepusteného masla alebo olej na panvice

500 g mletého mäsa 

4 strúčiky cesnaku

1 lyžicu paradajkového pretlaku

konzervu sekaných paradajok, alebo cca 400 g čerstvých nasekaných nadrobno

soľ, korenie, talianske bylinky

200 ml smotany

2 mozarelly

Ako na to

Na panvici rozpustíme maslo, pridáme pretlačený cesnak – 2 strúčiky, popražíme, pridáme lyžicu paradajkového pretlaku, sekané paradajky, osolíme, okoreníme čiernym korením aj talianskym a necháme podusiť, aby sa vyparila prebytočná voda.

Do misy dáme mäso, 2 strúčiky pretlačeného cesnaku, soľ, korenie a bylinky. Na druhej panvici zohrejeme olej. Z mäsa tvoríme menšie guľky a opečieme ich na oleji zo všetkých strán. Poukladáme ich do zapekacej misy. Do paradajkovej zmesi zamiešame smotanu, zalejeme guľky, na vrch naukladáme mozarellu a pečieme na 200 stupňov max 15 minút. 

Podávame s cestovinami.