Koľko to trvá
Pol hodinu
Čo potrebujeme
lyžicu prepusteného masla alebo olej na panvice
500 g mletého mäsa
4 strúčiky cesnaku
1 lyžicu paradajkového pretlaku
konzervu sekaných paradajok, alebo cca 400 g čerstvých nasekaných nadrobno
soľ, korenie, talianske bylinky
200 ml smotany
2 mozarelly
Ako na to
Na panvici rozpustíme maslo, pridáme pretlačený cesnak – 2 strúčiky, popražíme, pridáme lyžicu paradajkového pretlaku, sekané paradajky, osolíme, okoreníme čiernym korením aj talianskym a necháme podusiť, aby sa vyparila prebytočná voda.
Do misy dáme mäso, 2 strúčiky pretlačeného cesnaku, soľ, korenie a bylinky. Na druhej panvici zohrejeme olej. Z mäsa tvoríme menšie guľky a opečieme ich na oleji zo všetkých strán. Poukladáme ich do zapekacej misy. Do paradajkovej zmesi zamiešame smotanu, zalejeme guľky, na vrch naukladáme mozarellu a pečieme na 200 stupňov max 15 minút.
Podávame s cestovinami.