Krémová karfiolová polievka bez múky a smotany

Jemná, lahodná, zdravá, rýchla.

Koľko to trvá

Pol hodiny

Ako sa to robí

Vo vývare (kurací, alebo zeleninový) uvarte 1 menší karfiol rozobratý na ružičky a 2 zemiaky nakrájané na kocky.

Po uvarení zmixujte nahladko, pridajte lyžicu masla. 2 celé vajcia prešľahajte vidličkou a za stáleho mixovania prilejte do polievky. Osoľte, okoreňte čiernym korením a odstavte.

Podávajte s maslovými krutónmi a posypte petržlenovou vňaťou.

Finta

Vajce môžete len zašľahať metličkou. Keď sa vytvoria vlákna z bielka, nevadí.

Nákupný zoznam

1 karfiol, 2 zemiaky, 2 vajcia, 1 lyžica masla, soľ, korenie, 1,5 – 2 l vývaru, alebo vody, 1 rohlík zo včera, maslo na opraženie krutónov, petržlenová vňať.

Komentáre

Dostávaj moje novinky ako prvá!