Skvelá talianska polievka
Koľko to trvá
Do hodiny
Ako sa to robí
Slaninu (najlepšie pancettu) nakrájame na kúsky, vložíme do hrnca. Poprípade pridáme trochu oleja. Necháme pomaly škvariť. Pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak. Opražíme. Kocky mrkvy a rapíkatého celeru opražíme. Dáme za lyžicu paradajkového pretlaku, pomiešame. Všetko zalejeme vývarom a necháme povariť 10 minút. Pridáme bobkový list, tymián, na malé ružičky rozobratý karfiol, konzervu bielej fazule a konzervu krájaných paradajok. Povaríme, Na posledných 5-7 minút pridáme za hrsť malých cestovín a na pásiky nakrájaný kel, posolíme, pokoreníme.
Podávame s nastrúhaným parmezánom a posypané bazalkou.
Finta
Zeleninu dajte ľubovoľnú. Ak chcete, aby to stále bola Minestrone, nesmie chýbať slanina, cibuľa, cesnak, fazuľa a paradajky.
Nákupný zoznam
100 g slaniny, pár lyžíc oleja, 1 cibuľa, 4 strúčiky cesnaku, 1-2 mrkvy, 3 rapíky celeru, 1 malý karfiol, 1 konzerva bielych fazulí, 1 konzerva krájaných paradajok, paradajkový pretlak – malá konzerva, 1,5 l vývaru (alebo vody), kúsok kelu, hrsť malých cestovín, soľ, korenie, parmezán, bazalka, bobkový list, tymián.