Porchetta – roláda z bravčového boku – najjednoduchšia verzia

Výborný pečený bok – veľmi jednoducho.  A hostia budú očarení.

Koľko to trvá

Príprava 20 minút, odležanie cez noc, pečenie 5-7 hodín

Ako sa to robí

Bravčový bok vykostíme. Vnútro posolíme a soľ do mäsa vmasírujeme. Takisto vmasírujeme  čierne korenie a cesnak, môžete aj rozdrvený.

Za hrsť fenyklových semien dáme na suchú panvicu spolu s hrsťou jalovca, môžeme podrviť, necháme rozvinúť vôňu a vysypeme na mäso.

Pridáme bylinky – rozmarín a tymián.

Mäso zrolujeme, zvinieme a zaviažeme.

Ostrým nožom spravíme v koži množstvo dier a potrieme soľou. Necháme 24 hodín odpočívať v chladničke.

Pečieme v trúbe na 150 stupňov asi 5-6 hodín zakryté, potom odokryjeme, potrieme zmesou medu a citróna a ešte pečieme asi hodinu.

Necháme odpočinúť a podávame. Ešte potierame medom a citrónom.

Výpek necháme zredukovať, ochutíme horčicou a medom a použijeme na poliatie mäsa.

Finta

Koľko talianskych dedín, toľko receptov. Ako plnku môžete použiť čokoľvek, aj sušené paradajky, alebo vložíte panenku, alebo vykostené karé.

Pečte ale dostatočne dlho, aby sa mäso rozpadalo.

Nákupný zoznam

Bravčový bok, soľ, korenie, cesnak, fenyklové semená, jalovec, tymián, rozmarín, med, citrón.

 

Komentáre

Dostávaj moje novinky ako prvá!