- NOVINKY – ZMESI
- Bezlepkové zmesi
- Grilovanie
- Valentínske darčeky
- Zmesi na pečenie v dóze
- Zmesi na pečenie v sáčku
- Výhodné sety
- Veľká noc
- Školské pečenie
- Posypy, košíčky, karamel
- Zmesi na pečenie koláčov
- Zmesi na pečenie chleba
- Zmesi na pečenie brownies
- Zmesi na pečenie cookies
- Zmesi na pečenie muffinov
- Zmesi na pečenie bábovky
Vikingský hrniec | Zuzana Machová

Koľko to trvá cca 30 minút
Čo potrebujeme
- 400 g mletého mäsa
- 1 starý rožok (alebo hrsť strúhanky alebo nič, dá sa aj bez múky)
- 1 lyžičku soli
- bylinky (napríklad provensálske)
- pol lyžičky sladkej červenej papriky
- hrsť nasekanej petržlenovej vňate
- 1 polievkovú lyžicu horčice
- 3-4 veľké mrkvy
- 1-2 cibule
- 2-3 strúčiky cesnaku
- 250 g mrazeného hrášku
- 200 ml smotany
- 200 ml vývaru
- 50 g taveného syra
- 1 lyžičku tymiánu
- 1 lyžičku soli
- korenie
- olej na panvicu
- cestoviny podľa želania
Ako na to
Z mäsa, soli, byliniek, petržlenovej vňate, papriky, horčice a eventuálne z v mlieku namočeného rohlíka alebo strúhanky vypracujeme masu, z nej cca 20 menších guličiek. Opražíme ich z každej strany na oleji. Vyberieme ich na tanier. Do tej istej panvice dáme cibuľu nakrájanú na pásiky a opražíme ju. Nie do hneda. Pridáme na kolieska nastrúhanú mrkvu a opražíme. Pridáme hrášok, premiešame, pridáme mäsové guľky, prilejeme vývar a uvaríme. Prilejeme smotanu a ešte povaríme, pridáme syr, rozpustíme ho v panvici a premiešame. Dochutíme soľou, korením a tymiánom. Podávame s cestovinou, ktorú uvarenú primiešame do panvice alebo s ryžou.