You are currently viewing Nektarínkový čískejk nepečený

Nektarínkový čískejk nepečený

Koľko to trvá

30 minút plus min 4 hodiny chladenie

Čo potrebujeme

Cca 14 piškót

500 g hladkého tvarohu

200 g bieleho jogurtu

1 šľahačku

4 nektarínky

2 lyžice želírovacieho cukru

100 g práškového cukru

6 plátkov želatíny

Ako na to

Nektarínky nakrájame na tenučké mesiačiky a cca 1 minútu povaríme v troche vody s 2 lyžicami želírovacieho cukru.

Odstavíme, necháme vychladiť.

Želatínu necháme napučať v troške studenej vody.

V mise zmiešame tvaroh, jogurt, cukor, vyšľahanú šľahačku a zohriatu rozpustenú želatínu.

Formu na biskupský chlebík vystelieme potravinovou fóliou, na spodok dáme piškóty, pokvapkáme šťavou z nektaríniek, dáme polovicu tvarohovej masy, pokryjeme nektarínkovou zmesou (polovicou), ďalej dáme zvyšnú tvarohovú masu. Na vrch dáme piškóty, pokvapkáme ich nektarínkovou šťavou, zakryjeme fóliou a necháme najmenej 4 hodiny v chladničke. Vyklopíme a dozdobíme zvyšnými nekatínkami a mätovými lístkami.