Jahodová roláda – jemná, krehká, nadýchaná. Tvaroh, jahody a šľahačka. Super!
Koľko to trvá
Asi hodinu a pol aj s pečením
Ako sa to robí
Roláda z piškótového cesta:
Zo 4 vajec a vanilkového cukru ušľaháme tuhý sneh. V inej mise šľaháme 4 žĺtky so 4 lyžicami kryštálového cukru. Pomaly počas šľahania prilejeme 3-4 lyžice horúcej vody. Ušľaháme hustý krém. Opatrne do neho zamiešame 4 lyžice hladkej múky, zmiešaných s kypriacim práškom. Nakoniec opatrne zamiešame sneh.
Cesto vylejeme na plech, vystlaný papierom na pečenie (aby sa nešmýkal papier po plechu, nakvapkajte na plech najprv trochu oleja). Pečieme asi 15 – 20 minút na 180 stupňov. Koláč má zružovieť a je na dotyk pevný.
Zosunieme ho z plechu a po dĺžke zrolujeme spolu s papierom. Necháme vychladnúť.
Plnku si spravíme z dvoch šľahačiek, jedného roztierateľného tvarohu, práškového cukru, jahôd a polky citróna.
Roládu rozbalíme, naplníme, ozdobíme jahodami.
Nákupný zoznam
Na piškót: 4 vajcia, 4 lyžice kryštálového cukru, 4 lyžice hladkej múky, 4 lyžice vody, 1 vanilkový cukor, 1 prášok do pečiva
Na plnku: 750 g jahôd, 2 šľahačky, 1 roztierateľný tvaroh, 2-3 lyžice práškového cukru, šťava z polovice citróna.