You are currently viewing Malinový jogurtový cheescake bez pečenia

Malinový jogurtový cheescake bez pečenia

Najlepší na svete. Pečený je len spodok, vrch je z jogurtu a malín.

Koľko to trvá

Príprava asi pol hodiny, chladenie min 5 hodín.

Čo potrebujeme

Na cesto

150 g hladkej múky

75 g masla

50 g práškového cukru

1 vanilkový cukor

1 prášok do pečiva

1 celé vajce

Na plnku

500 g malín

2 veľké biele smotanové jogurty

12 plátkov želatíny

100 g cukru

1 vanilkový cukor

1 citrón

1 šľahačka

Ako na to

Cesto spravíme tak, že zmiešame múku, studené maslo, cukor, vanilkový cukor a prášok do pečiva na hrudkovitú hmotu. Pridáme vajce, spravíme hladké cesto. Dáme ho do formy na tortu so spodkom, na krajoch dobre zaizolujeme a cesto ešte zdvihneme na okraje formy.

Upečieme na 180 stupňov cca 10-15 minút. Necháme vychladnúť.

Želatínu necháme nabobtnať v asi 100 ml studenej vody 10 minút.

300 g malín pomixujeme a prepasírujeme cez sito. Zmiešame s jogurtami, cukrom, šťavou z citróna. Želatínu zohrejeme do okamihu, kým sa úplne nerozpustí. Pridáme do masy. Dobre premiešame. Nakoniec opatrne zamiešame vyšľahanú šľahačku. Polovicu masy nalejeme do formy, poukladáme maliny, dolejeme zvyšok a vrch pekne uhladíme. Dáme do chladničky úplne stuhnúť.

Po vychladnutí dozdobíme malinami, mandľovými lupienkami, cukrom.

Finta

Pokojne použite aj mrazené maliny.