Najlepší na svete. Pečený je len spodok, vrch je z jogurtu a malín.
Koľko to trvá
Príprava asi pol hodiny, chladenie min 5 hodín.
Čo potrebujeme
Na cesto
150 g hladkej múky
75 g masla
50 g práškového cukru
1 vanilkový cukor
1 prášok do pečiva
1 celé vajce
Na plnku
500 g malín
2 veľké biele smotanové jogurty
12 plátkov želatíny
100 g cukru
1 vanilkový cukor
1 citrón
1 šľahačka
Ako na to
Cesto spravíme tak, že zmiešame múku, studené maslo, cukor, vanilkový cukor a prášok do pečiva na hrudkovitú hmotu. Pridáme vajce, spravíme hladké cesto. Dáme ho do formy na tortu so spodkom, na krajoch dobre zaizolujeme a cesto ešte zdvihneme na okraje formy.
Upečieme na 180 stupňov cca 10-15 minút. Necháme vychladnúť.
Želatínu necháme nabobtnať v asi 100 ml studenej vody 10 minút.
300 g malín pomixujeme a prepasírujeme cez sito. Zmiešame s jogurtami, cukrom, šťavou z citróna. Želatínu zohrejeme do okamihu, kým sa úplne nerozpustí. Pridáme do masy. Dobre premiešame. Nakoniec opatrne zamiešame vyšľahanú šľahačku. Polovicu masy nalejeme do formy, poukladáme maliny, dolejeme zvyšok a vrch pekne uhladíme. Dáme do chladničky úplne stuhnúť.
Po vychladnutí dozdobíme malinami, mandľovými lupienkami, cukrom.
Finta
Pokojne použite aj mrazené maliny.