You are currently viewing Klasické venčeky z odpaľovaného cesta

Klasické venčeky z odpaľovaného cesta

Koľko to trvá

2 hodiny

Čo potrebujeme

Na cesto

3 vajcia

160 ml vody

50 ml oleja

110 g g hladkej múky

štipku soli

Na krém:

400 ml mlieka alebo 12 percentnej smotany

1 bal. vanilkového pudingu s pravou vanilkou

1 lyžicu Zlatého klasu

2-3 lyžice kryštálového cukru

125 g masla

Lyžicu – dve rumu.

200 ml 40 percentnej šľahačky

Na polevu

100 g horkej čokolády

50 ml oleja

Ako na to

Najprv si pripravíme krém. Do smotany dáme pudingový prášok, Zlatý klas a cukor. Uvaríme hustý puding, dáme do misy a zakryjeme fóliou. Necháme vychladiť.

Do menšieho hrnca dáme vodu, štipku soli a olej. Privedieme do varu a prisýpame múku. Stále miešame varechou. Varíme na miernom ohni, stále miešame tak, že hrudy rozotierame o boky kastróla, kým nemáme hladkú masu a na vnútornej strane sa nevytvorí povlak. Dáme do misy a necháme mierne vychladnúť. Do masy pridávame vajcia jedno po druhom, miesime ručným šľahačom. Trvá to dlhšie a vyzerá to beznádejne. Ale treba to vydržať. Hladkú hmotu dáme do vrecka a na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme na 180 stupňov do bledohneda. Trúbu neotvárame minimálne 20 minút.

Do vychladnutého pudingu zašľaháme mäkké maslo a rum. Dáme do vrecka a plníme rozkrojené venčeky. Na krém dáme vreckom dobre vyšľahanú šľahačku a prikryjeme vrchom venčeka.

Polievame čokoládovou polevou alebo karamelom alebo len posypeme práškovým cukrom.