Koľko to trvá
2 hodiny
Čo potrebujeme
Na cesto
3 vajcia
160 ml vody
50 ml oleja
110 g g hladkej múky
štipku soli
Na krém:
400 ml mlieka alebo 12 percentnej smotany
1 bal. vanilkového pudingu s pravou vanilkou
1 lyžicu Zlatého klasu
2-3 lyžice kryštálového cukru
125 g masla
Lyžicu – dve rumu.
200 ml 40 percentnej šľahačky
Na polevu
100 g horkej čokolády
50 ml oleja
Ako na to
Najprv si pripravíme krém. Do smotany dáme pudingový prášok, Zlatý klas a cukor. Uvaríme hustý puding, dáme do misy a zakryjeme fóliou. Necháme vychladiť.
Do menšieho hrnca dáme vodu, štipku soli a olej. Privedieme do varu a prisýpame múku. Stále miešame varechou. Varíme na miernom ohni, stále miešame tak, že hrudy rozotierame o boky kastróla, kým nemáme hladkú masu a na vnútornej strane sa nevytvorí povlak. Dáme do misy a necháme mierne vychladnúť. Do masy pridávame vajcia jedno po druhom, miesime ručným šľahačom. Trvá to dlhšie a vyzerá to beznádejne. Ale treba to vydržať. Hladkú hmotu dáme do vrecka a na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme na 180 stupňov do bledohneda. Trúbu neotvárame minimálne 20 minút.
Do vychladnutého pudingu zašľaháme mäkké maslo a rum. Dáme do vrecka a plníme rozkrojené venčeky. Na krém dáme vreckom dobre vyšľahanú šľahačku a prikryjeme vrchom venčeka.
Polievame čokoládovou polevou alebo karamelom alebo len posypeme práškovým cukrom.