You are currently viewing Orechové štangle

Orechové štangle

Vianočné pečivo plné orechov bez múky. Lahôdka!

Koľko to trvá

Príprava 30 minút, pečenie 20 – 30 minút

Ako sa to robí

Pomleté orechy zamiesime s cukrom a 1 vajíčkom, vyvaľkáme na pocukrenej doske na 3 mm, potrieme polevou, nakrájame tyčinky a pečieme na plechu, vystlanom papierom na pečenie.

Polevu pripravíme tak, že bielok šľaháme s cukrom dlho tak, aby bola taká tuhá, že tvorí špice, keď vytiahneme metličky. Primiešame citrónovú šťavu a natierame na cesto.

Pečieme – sušíme pri 130 stupňoch cca 20 – 30 minút, kým nestvrdne poleva. Necháme na plechu vychladnúť.

Finta

Citrónová šťava sa do pôvodného receptu nedáva, ale je to s ňou lepšie.

Nákupný zoznam

Na cesto: 250 g pomletých vlašských orechov, 250 g práškového cukru + na posypanie pri vaľkaní, 1 vajce.

Na polevu: 160 g práškového cukru, 1 bielok, šťava z polovičky malého citróna.