Marokánky sú ovocno-orechové placky s čokoládovou polevou. Výborné.
Koľko to trvá
Príprava pol hodiny, pečieme 20 minút, dokončenie 15 minút
Ako sa to robí
Šľahačku, múku, vanilkový cukor a cukor uvaríme na hustú kašu, zamiešame do nej ovocie a orechy a lyžicou ukladáme na plech, vystlaný papierom na pečenie, kopčeky. Utľapkáme na ľubovoľnú hrúbku.
Pečieme na 180 stupňov cca 20 – 30 minút.
Vychladnuté polievame čokoládovou polevou (horkú čokoládu roztopíme s maslom vo vodnom kúpeli) a počmárame na ozdobu vidličkou.
Finta
V receptoch nájdete aj 160 g cukru. Vôbec to netreba, naopak: Ja som dala 60 a aj to bolo veľa. Kandizované, alebo sušené ovocie je sladké dosť. Len nechajte marokánky tak deň uležať.
Nákupný zoznam
2,5 deci šľahačky, 1 vanilkový cukor, 60 g kryštálového cukru, 200 g hladkej múky, 200 g sušeného, alebo kandizovaného ovocia, 200 g mandlí, či orechov, 1 horká čokoláda, cca 100 g masla.