You are currently viewing Jahodová roláda

Jahodová roláda

Jahodová roláda – jemná, krehká, nadýchaná. Tvaroh, jahody a šľahačka. Super!

Koľko to trvá

Asi hodinu a pol aj s pečením

Ako sa to robí

Roláda z piškótového cesta:

Zo 4 vajec a vanilkového cukru ušľaháme tuhý sneh. V inej mise šľaháme 4 žĺtky so 4 lyžicami kryštálového cukru. Pomaly počas šľahania prilejeme 3-4 lyžice horúcej vody. Ušľaháme hustý krém. Opatrne do neho zamiešame 4 lyžice hladkej múky, zmiešaných s kypriacim práškom. Nakoniec opatrne zamiešame sneh.
Cesto vylejeme na plech, vystlaný papierom na pečenie (aby sa nešmýkal papier po plechu, nakvapkajte na plech najprv trochu oleja). Pečieme asi 15 – 20 minút na 180 stupňov. Koláč má zružovieť a je na dotyk pevný.

Zosunieme ho z plechu a po dĺžke zrolujeme spolu s papierom. Necháme vychladnúť.

Plnku si spravíme z dvoch šľahačiek, jedného roztierateľného tvarohu, práškového cukru, jahôd a polky citróna.

Roládu rozbalíme, naplníme, ozdobíme jahodami.

Nákupný zoznam

Na piškót: 4 vajcia, 4 lyžice kryštálového cukru, 4 lyžice hladkej múky, 4 lyžice vody, 1 vanilkový cukor, 1 prášok do pečiva

Na plnku: 750 g jahôd, 2 šľahačky, 1 roztierateľný tvaroh, 2-3 lyžice práškového cukru, šťava z polovice citróna.