Jedlá z cestovín, Všetky recepty

Špagety s mäsovými guľkami v paradajkovej omáčke

Výborná vec, hlavne na leto, keď máte zrelé paradajky z kríčka.

Koľko to trvá

Max pol hodiny

Čo potrebujeme na 4 – 6 porcií

Špagety, cca 3/4 balenia

Na guľky

350 g mletého mäsa

1 vajce

hrsť strúhanky

soľ

korenie

100 g parmezánu

Na omáčku

6 veľkých zrelých paradajok

1 cibuľu

3 strúčiky cesnaku

soľ

korenie

tymián

Na záver

Na jemno strúhaný parmezán na posypanie

zelenú bylinku

Ako na to

Na opraženej cibuľke a cesnaku uvaríme ošúpané paradajky, zbavené zrniečok a nakrájané na malé kúsky.

Pridáme soľ, korenie, tymián.

Varíme asi 15 minút, kým sa neodparí prebytočná voda.

Na guľky zmiešame 350 g mletého mäsa so soľou, korením, 1 vajcom, hrsťou strúhanky a nahrubo nastrúhaným parmezánom. Vytvarujeme malé guľky. Opražíme ich na panvici zo všetkých strán a dáme ich do panvice s omáčkou. Tam ich ešte 5 minút povaríme.

Vylejeme na uvarené špagety, posypeme parmezánom a zelenou bylinkou.