Koľko to trvá : cca 20 minút
Č potrebujeme pre 2 osoby
200 g polohrubej múky
2 celé vajcia
200 ml vody
1 lyžičku soli
muškátový orech
100 g ementálu
100 g goudy alebo iného výrazného syra
lyžicu masla
2 cibule
Trochu hladkej múky na obalenie cibuľových krúžkov
Olej
pažítku, petržlenovú vňať alebo vňať mladej cibuľky na ozdobu
Ako na to
V hrnci zvaríme vodu s lyžičkou soli
Do misy dáme múku, vajcia, soľ, premiešavame vidličkou, postupne vlievame vodu. Jemne vidličkou alebo lyžicou vypracujeme hladké cestu, žiadne dlhé miesenie.
Cez haluškové sito dáme do vody. Keď špecle vyplávu, dáme ich do misy, posypeme nastrúhanými syrmi, zmiešame s maslom a trochou nastrúhaného muškátového orecha.
Na malej panvičke rozohrejeme olej . Cibuľu nakrájame na krúžky, obalíme ich v hladkej múke a vysmažíme.
Posypeme nimi špecle na tanieri, ozdobíme niečím zeleným a podávame.
Ako na to