You are currently viewing Rohlíčky s bryndzovou plnkou| Zuzana Machová

Rohlíčky s bryndzovou plnkou| Zuzana Machová

Koľko to trvá

Asi dve hodiny aj s kysnutím a pečením

Čo potrebujeme na 24 rohlíčkov

100 ml vody

100 – 150 ml vlažného mlieka

100 ml oleja

1 lyžicu kryštálového cukru

1 lyžičku soli

20 g čerstvého droždia

100 g bieleho jogurtu

1/2 sáčku prášku do pečiva

350 g hladkej múky

Na plnku

250 g bryndze

1 Lučinu

veľkú hrsť nadrobno nakrájanej pažítky alebo jarnej cibuľky

1 vajce a sezamové alebo makové semienka na potretie a posýpku

Ako na to

Do misy vsypeme múku zmiešanú s práškom do pečiva a soľou. Vyhĺbime jamku, do nej nasypeme cukor a zalejeme mliekom. Zasypeme rozdrobeným droždím a necháme 15 minút nažiť. Pridáme vodu, jogurt a olej a vypracujeme hladké cesto. Necháme hodinu vykysnúť.

Cesto na doske premiesime a rozdelíme ho na dve polovice. Každú rozvaľkáme na tenké koleso a rozrežeme na 12 rovnakých trojuholníkov. Na široký okraj každého trojuholníka položíme lyžicu plnky, ktorú spravíme zmiešaním bryndze, Lučiny a pažítky. Zrolujeme smerom od širokého okraja po koniec.

Rožky dáme na plech a necháme ešte 15 minút pokysnúť. Potrieme ich rozšľahaným vajíčkom a posypme zrniečkami sezamu, maku alebo inou posýpkou.

Pečieme cca 25 minút pri 180° C.