Vcelku pečená sviečkovica v parmezánovom kabáte na čerstvej zelenine – báseň
Koľko to trvá
Hodinu
Ako sa to robí
Celú sviečkovicu umyjeme, odblaníme, osušenú posolíme, pokoreníme – dobre votrieme do mäsa a sprudka opražíme na troche oleja. S mäsom dajte do panvice zväzok byliniek – tymián, šalviu, rozmarín. Dáme piecť na 220°.
Na pečiaci papier postrúhame na hrubom strúhadle parmezán. Posypeme nasekanou bazalkou. Môže byť aj sušená. Pekáč s mäsom vyberieme, necháme 10 minút odpočinúť a mäso zabalíme do papiera s parmezánom.
Necháme 20 minút zabalené.
Medzitým obložíme misu šalátom a rukolou. Pokvapkáme balsamikovým octom, môžeme aj olivovým olejom. Paradajky nakrájame a krátko opečieme na olivovom oleji. Dáme na misu so šalátom.
Mäso rozbalíme a nakrájame na steaky. Ukladáme na misu, dáme tam všetok parmezán s pustenou šťavou a nakoniec posypeme trochou parmezánu a nasekanou bazalkou.
Nákupný zoznam
1 hovädzia sviečkovica z býka, parmezán, bazalka, korenie, soľ, paradajky, šalát, rukola, balsamikový ocot, olivový olej.