You are currently viewing Sviečkovica s parmezánom na zelenine

Sviečkovica s parmezánom na zelenine

Vcelku pečená sviečkovica v parmezánovom kabáte na čerstvej zelenine – báseň

Koľko to trvá

Hodinu

Ako sa to robí

Celú sviečkovicu umyjeme, odblaníme, osušenú posolíme, pokoreníme – dobre votrieme do mäsa a sprudka opražíme na troche oleja. S mäsom dajte do panvice zväzok byliniek – tymián, šalviu, rozmarín.  Dáme piecť na 220°.

Na pečiaci papier postrúhame na hrubom strúhadle parmezán. Posypeme nasekanou bazalkou. Môže byť aj sušená. Pekáč s mäsom vyberieme, necháme 10 minút odpočinúť a mäso zabalíme do papiera s parmezánom.

Necháme 20 minút zabalené.

Medzitým obložíme misu šalátom a rukolou. Pokvapkáme balsamikovým octom, môžeme aj olivovým olejom. Paradajky nakrájame a krátko opečieme na olivovom oleji. Dáme na misu so šalátom.

Mäso rozbalíme a nakrájame na steaky. Ukladáme na misu, dáme tam všetok parmezán s pustenou šťavou a nakoniec posypeme trochou parmezánu a nasekanou bazalkou.

Nákupný zoznam

1 hovädzia sviečkovica z býka, parmezán, bazalka, korenie, soľ, paradajky, šalát, rukola, balsamikový ocot, olivový olej.

 

 

Pridaj komentár