You are currently viewing Hovadzí vývar – consommé – najlepší recept

Hovadzí vývar – consommé – najlepší recept

Jedlo s vývarom je neopakovateľné a stojí za námahu.

Najprv pečenie:

1 kilo hovädzích rebier, nakrájaná zelenina – 1 veľká mrkva, petržlen pol celeru, celé čierne korenie, soľ, bobkový list.

Pečieme asi hodinu na 180 stupňov. Občas premiešame.

Potom varenie:

Dáme do hrnca, zalejeme studenou vodou a varíme na veľmi miernom plameni 5 hodín. Občas zoberieme penu.

Scedíme a necháme úplne vychladnúť.

Nakoniec čistenie:

Pol kila mletého predného hovädzieho mäsa osolíme, okoreníme, pridáme koreňovú zeleninu – 2-3 mrkvy, 2 petržlen, pol celeru,  tymián, rozmarín. Premiešame rukami.

Do mäsa pridáme 5 trochu našľahaných bielok. Spracujeme rukami.

Masu vložíme do vývaru a necháme ťahať pod bodom varu 2 hodiny.

Precedíme a podávame.

Vývar zmrazte a používajte na polievky, omáčky a na podlievanie hovädzieho masa.

Finta

Je to dvojdňová piplačka. Ale len ak máte naozajstný vývar, spoznáte dokonalú chuť.

Nákupný zoznam

1 kg hovädzích rebier, mrkva, petržlen, celer, pol kila predného hovädzieho mäsa pomletého, 5 bielok, tymián, rozmarín, čierne a nové korenie, bobkový list, soľ

Pridaj komentár