You are currently viewing Francúzska cibuľačka

Francúzska cibuľačka

Zahreje a zasýti. Prekvapivo jednoduchá polievka. Pre slabších jedákov aj ako hlavné jedlo.

Koľko to trvá

Hodinu

Ako sa to robí

4 veľké cibule nakrájame na tenké polmesiačiky a dáme na roztopenú polovicu masla. Posolíme, pridáme trochu bieleho koreňa a dusíme prikryté asi 50 minút, občas zamiešame.

Zaprášime lyžicou hladkej múky, necháme popražiť. Vlejeme 1, 1-5 litra vývaru, necháme povariť a pridáme bagety so syrom.

Kúsky bieleho pečiva – bagety, alebo rohlíka – opečieme nasucho. Na každý kúsok dáme syr – kúsky, alebo nastrúhaný.

Teraz máme 2 možnosti: Na bagety dáme syr, zapečieme v trúbe a dáme na polievku na tanieri.

Alebo dáme opečené bagety na polievku v zapekacej miske, na ne dáme syr a zapečieme 10 minút v trúbe. Tu je lepší nastrúhaný.

Finta

Namiesto vývaru môže byť voda. Ale vývar je lepší.

Nákupný zoznam

4 veľké cibule, 1,5 litra vývaru, soľ, biele korenie, lyžica hladkej múky, bageta, alebo biely rohlík, syr podľa chuti

Pridaj komentár