1. Svieža, jarná, zdravá pomazánka chutí najlepšie na jar.
10 vajec uvarených na tvrdo postrúhame do veľkej misy, pridáme dve Lučiny, soľ, horčicu, na drobno nasekanú jarnú cibuľku a na drobno nasekané kyslé uhorky.
Zamiešame, podávame
Finta
Môžete použiť aj maslo a normálnu cibuľu, prípadne šalotku, alebo pažítku.
Nákupný zoznam
10 vajec, zväzok jarnej cibuľky, 2 Lučiny, horčica, soľ.
2. Rýdzo slovenská pomazánka vylepšená o zdravé ryby.
Štvrť kila bryndze zamiešame s Lučinou, konzervou tresčích pečienok, konzervou tuniaka, horčicou, nadrobno nakrájanou cibuľkou a šťavou z polovice citróna.
Na zjemnenie môžete pridať trochu kečupu.
Finta
Olej z rýb nedávajte, bude to zbytočne mastné.
Nákupný zoznam
250 g bryndze, 1 konzerva tuniaka v oleji, 1 konzerva tresčích pečienok, horčica, cibuľa, citrón,