You are currently viewing Vaječná a bryndzová pomazánka

Vaječná a bryndzová pomazánka

1. Svieža, jarná, zdravá pomazánka chutí najlepšie na jar.

10 vajec uvarených na tvrdo postrúhame do veľkej misy, pridáme dve Lučiny, soľ, horčicu, na drobno nasekanú jarnú cibuľku a na drobno nasekané kyslé uhorky.

Zamiešame, podávame

Finta

Môžete použiť aj maslo a normálnu cibuľu, prípadne šalotku, alebo pažítku.

Nákupný zoznam

10 vajec, zväzok jarnej cibuľky, 2 Lučiny, horčica, soľ.

2. Rýdzo slovenská pomazánka vylepšená o zdravé ryby.

 

Štvrť kila bryndze zamiešame s Lučinou, konzervou tresčích pečienok, konzervou tuniaka, horčicou, nadrobno nakrájanou cibuľkou a šťavou z polovice citróna.

Na zjemnenie môžete pridať trochu kečupu.

Finta

Olej z rýb nedávajte, bude to zbytočne mastné.

Nákupný zoznam

250 g bryndze, 1 konzerva tuniaka v oleji, 1 konzerva tresčích pečienok, horčica, cibuľa, citrón,