You are currently viewing Tekvicový osúch z kysnutého cesta s bryndzou a cibuľou

Tekvicový osúch z kysnutého cesta s bryndzou a cibuľou

Koľko to trvá: S kysnutím necelé 2 hodiny

Čo potrebujeme

Na cesto

450 g hladkej múky

1/2 kocky čerstvého droždia alebo 1 balíček kvalitného sušeného

1 lyžičku soli

1 lyžičku cukru

cca 250 ml teplej vody

Na vrch

350 g bryndze alebo Fety

350 g Hokkaido tekvice (čistá váha)

2 červené cibule

250 g kyslej smotany

1 žĺtok

soľ, korenie, bylinky

Ako na to

Múku vsypeme do misy, osolíme. V strede spravíme jamku, do nej nasypeme cukor, vložíme droždie a zalejeme trochou vody. Necháme 15 minút nažiť. Potom vymiesime hladké pevné cesto. Necháme cca 30-45 minút kysnúť.Cesto dobre premiesime a rozprestrieme na naolejovaný plech.

Žĺtok vymiešame so smotanou, osolíme, okoreníme, natrieme na cesto. Hokkaido a cibuľu nakrájame na tenučké mesiačiky. Naukladáme na cesto so smotanou. Posypeme rozmrvenou bryndzou (Fetou), posypeme bylinkami a upečieme na 180 stupňov.

Poznámka: AK sa vám nechce robiť cesto, môžete použiť našu zmes na kysnuté žemličky z eshopu https://zuzanamachova.sk/