You are currently viewing Cestoviny s tekvicovou omáčkou a píniovými orieškami | Zuzana Machová

Cestoviny s tekvicovou omáčkou a píniovými orieškami | Zuzana Machová

Koľko to trvá : cca 40 minút, z toho 20 minút pečenie tekvice

Č potrebujeme

1 strednú tekvicu Hokkaido

2 strúčiky cesnaku

1 chilli papričku

100 ml bieleho vína

100 ml smotany

Cca polovicu balenia cestovín (špagety, linguine…)

hrsť píniových orieškov

pár lístočkov šalvie

soľ, korenie, olej,

lyžičku masla

AKo na to

Tekvicu (najlepšie hokkaido) očistíme, nakrájame na mesiačiky, posolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a upečieme v trúbe na 200 stupňov do mäkka.

V kastróli na oleji opražíme nakrájaný cesnak a chilli papričku. Zalejeme vínom, necháme trochu zredukovať, prilejeme a smotanu, pridáme upečenú tekvicu, povaríme, osolíme, okoreníme.

Zmixujeme dohladka.

Medzitým uvaríme cestoviny al dente.

Vsypeme ich do kastróla s omáčkou, necháme prehriať.

Na suchej panvici orražíme píniové oriešky. Nimi posypeme cestoviny na tanieri. Dochutíme.

Na panvici s trochou oleja opražíme šalviové listy. Vypneme plyn, pridáme maslo, necháme rozpustiť a polejeme cestoviny.