Úžasná lahôdka z kačice pre veľmi, veľmi rozmaznaných priateľov.
Soľ, mleté korenie, suchý tymián zmiešame, vložíme do umytej a osušenej kačice, asi tretinu dáme aj zvonku. Do kačice vložíme trojcentimetrový kúsok zázvoru, pomarančovú kôru, bobkový list a čerstvý tymián.
Kačku zabalíme do alobalu a pečieme na 120 stupňov 5 hodín. Mäso sa oddelilo od kostí a rozpadáva sa.
Necháme vychladnúť, na noc dáme do chladničky.
Z kačky oberieme mäso, dáme do misy.
Kosti a výpek povaríme, precedíme.
Mäso zmiešame so zmäknutým maslom – asi 2 lyžice, miešame a postupne pridáme všetok výpek.
Dosolíme, naplníme do pohárov, necháme vychladiť.
Vhodné s bagetou ako predjedlo, na raňajky, na party. Obdiv zinkasujete vždy.
Finta
Mäso nekrájajte, len trhajte. Kľudne možu byť hrubšie kúsky. Aspoň je sa do čoho poriadne zahryznúť.
Nákupný zoznam
1 kačica, suchý aj čerstvý tymián, bobkový list, zázvor, pomaranč, maslo, soľ, korenie