You are currently viewing Kačacie prsia so zemiakmi a/alebo ružičkovým kelom

Kačacie prsia so zemiakmi a/alebo ružičkovým kelom

Kačacie prsia sú najlepšie ako steak. Nebojte sa hrubej vrstvy tuku na nich, vypečie sa a zjemní mäsko. Nie, aby ste ho odstraňovali!

Kačacie prsia posoľte, pokoreňte a opražte z obidvoch strán, by sa stiahli. Dlhšie opekajte stranu s tukom. Preložte do pekáča, alebo, ak máte panvicu vhodnú do trúby, zlejte tuk, aby sa neprepaľoval a pečte 8-10 minút na 200 stupňov.

Vyberte a nechajte 10 minút odpočívať. Hotovo.

Zemiaky uvarte v osolenej vode, popučte a podávajte s nakrájanou pažítkou, alebo petržlenom.

Ružičkový kel očistite, prepoľte a varte na pare – posolené – 5-10 minút podľa veľkosti. Preložte do misy a zmiešajte s maslom.

Finta

Ak kožu na prsiach pred pečením narežete na štvorčeky a vmasírujete soľ, bude výsledok ešte lepší.

Nákupný zoznam

Kačacie prsia (zvyčajne sa predávajú po dvoch), soľ, korenie, zemiaky, ružičkový kel, maslo, pažítka.