Kačacie prsia sú najlepšie ako steak. Nebojte sa hrubej vrstvy tuku na nich, vypečie sa a zjemní mäsko. Nie, aby ste ho odstraňovali!
Kačacie prsia posoľte, pokoreňte a opražte z obidvoch strán, by sa stiahli. Dlhšie opekajte stranu s tukom. Preložte do pekáča, alebo, ak máte panvicu vhodnú do trúby, zlejte tuk, aby sa neprepaľoval a pečte 8-10 minút na 200 stupňov.
Vyberte a nechajte 10 minút odpočívať. Hotovo.
Zemiaky uvarte v osolenej vode, popučte a podávajte s nakrájanou pažítkou, alebo petržlenom.
Ružičkový kel očistite, prepoľte a varte na pare – posolené – 5-10 minút podľa veľkosti. Preložte do misy a zmiešajte s maslom.
Finta
Ak kožu na prsiach pred pečením narežete na štvorčeky a vmasírujete soľ, bude výsledok ešte lepší.
Nákupný zoznam
Kačacie prsia (zvyčajne sa predávajú po dvoch), soľ, korenie, zemiaky, ružičkový kel, maslo, pažítka.