Výdatná polievka z kyslej kapusty a kopou mäsa je najlepšia oslava najkrajších sviatkov roka.
Skúste račiansku verziu!
Koľko to trvá
Asi 2 hodiny
Ako sa to robí
Hovädzie, bravčové, údené, bobkový list, kosti dáme do mierne osolenej vody a varíme hodinu a pol. Môžeme pridať aj klobásu, ak je tvrdšia.
Mäso vyberieme, vložíme kapustu, sušené hríby a slivky. Kosti vyhodíme. Necháme povariť, pridáme mäso a klobásu, nakrájané na kúsky a spolu varíme asi 20 minút.
Zalejeme šľahačkou, v ktorej sme rozmiešali 2-3 lyžice hladkej múky. Necháme povariť 10 minút. Prisolíme podľa chuti.
Finta
Vianočná býva aj bez mäsa, ale novoročná s kopou mäsa.
Nákupný zoznam
Pol kila hovädzieho a bravčového predného, údeného mäsa, kosti, klobása, sušené hríby, sušené slivky, 2 šľahačky, 3 lyžice hladkej múky.