Malinový jogurtový cheescake

Najlepší na svete. Pečený je len spodok, vrch je z jogurtu a malín.

Koľko to trvá

Príprava asi pol hodiny, chladenie min 5 hodín.

Ako sa to robí

Cesto spravíme tak, že zmiešame múku, studené maslo, cukor, vanilkový cukor a prášok do pečiva na hrudkovitú hmotu. Pridáme vajce, spravíme hladké cesto. Dáme ho do formy na tortu so spodkom, na krajoch dobre zaizolujeme a cesto ešte zdvihneme na okraje.

Uečieme na 180 stupňov cca 10-15 minút. Necháme vychladnúť.

Želatínu necháme nabobtnať v asi deci studenej vody 10 minút.

300 g malín pomixujeme a prepasírujeme cez sito. Zmiešame s jogurtami, cukrom, šťavou z citróna. Želatínu zohrejeme do okamihu, kým sa úplne nerozpustí. Pridáme do masy. Dobre premiešame. Nakoniec opatrne zamiešame vyšľahanú šľahačku. Polovicu masy nalejeme do formy, poukladáme maliny, dolejeme zvyšok a vrch pekne uhladíme. Dáme do chladničky úplne stuhnúť.

Po vychladnutí dozdobíme malinami, mandľovými lupienkami, cukrom.

Finta

Pokojne použite aj mrazené maliny, môžete ich zmixovať do plnky všetky.

Nákupný zoznam

Na cesto

150 g hladkej múky, 75 g masla, 50 g práškového cukru, vanilkový cukor, prášok do pečiva, 1 celé vajce

Na plnku

500 g malín, 2 veľké biele smotanové jogurty, 12 plátkov želatíny, 100 g cukru, vanilkový cukor, 1 citrón, 1 šľahačka

Komentáre

Dostávaj moje novinky ako prvá!