Medvedie tľapky

Plno orechov, kakaa a korenia zabezpečí presne takú vôňu a chuť aká má byť!

Koľko to trvá

Podľa množstva. Asi 2 hodiny

Ako sa to robí

Múku zmiešajte s vanilkovým cukrom, práškovým cukrom, orechami, klinčekmi a škoricou. Potom nastrúhajte studené maslo a rýchlo spracujte na mrvenicu. Pridajte jedno vajce a vytvarujte guľu.

Tú dajte na hodinu do chladničky. Medzitým si vymastite a vymúčte formičky.

Naplňte do 2/3 a dajte piecť na 180 stupňov asi na 15 – 20 minút.

Vychlaďte, vyklopte a obaľte v zmesi preosiateho práškového a vanilkového cukru. Nechajte pár dní odležať.

Finta

Ako vždy pri krehkom ceste je poradie: Najprv suché suroviny, potom maslo a nakoniec vajce. Nemieste dlho, aby ste neaktivovali lepok. Budú potom tvrdé.

Nákupný zoznam

250 g múky, 50 g práškového cukru, 200 g studeného masla z chladničky, 1 vanilkový cukor, 1 veľká lyžica kakaa, 100 g pomletých vlašských orechov, 6 rozdrvených klinčekov, 1 lyžička škorice, 1 vajce.

Na posypanie 100 g práškového cukru a jeden vanilkový cukor.

Komentáre

Dostávaj moje novinky ako prvá!