Vanilkové rožky mandľové

Sú nesmierne dobré! Nechajte ich odležať 2 týždne a budú nebeské.

Koľko to trvá

Hodinku

Ako sa to robí

Zmiešajte pomleté mandle s múkou a cukrom. Pridajte studené maslo a vytvorte mrvenicu. Pridajte 2 žľtky a rýchlo sformujte hladké cesto. Veľmi nemieste.

Dajte aspoň na hodinu do chladničky. Potom vytvarujte malé rožky. A to tak, že buď uštipujete z cesta, alebo vyšúľate šúľok o hrúbke rožteka (priemer asi 1 cm), nakrájate na 5 centimetrové kúsky a urobíte rožok.

Pečieme v trúbe pri 180 stupňoch asi 10 minút.

Teplé obalíme v zmesi práškového a vanilkového cukru.

Finta

Dodržte postup: Najprv suché suroviny s maslom a až nakoniec žĺtka. Iba tak budú krehké.

Nákupný zoznam na 1,5 plecha

100 g olúpaných pomletých mandlí, 300 g múky, 200 g masla, 70 g práškového cukru, 2 žľtka. Na obalenie 200 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor

 

Komentáre

Dostávaj moje novinky ako prvá!