Koľko to trvá
Hodinu a pol aj s kysutím a pečením
Čo potrebujeme
Na cesto
1 sáčok Kysnutých žemličiek Fat Brothers
Ak si chcete spraviť cesto sami, spracujte
450 g hladkej múky
1 balenie sušeného droždia
250 ml vlažnej vody
1,5 lyžiky soli
1 lyžičku cukru
2 lyžice oleja
Na pizze
Polovicu malej tekvice Hokkaido
2 červené cibule
1 kyslú smotanu
1 žĺtok
Fetu
Soľ, bylinky, korenie
Ako na to
Cesto necháme vykysnúť podľa návodu na sáčku.
Premiesime, rozdelíme na 2 časti. Jednu rozdelíme na 2 polovice a vyvaľkáme z nich kolesá, ktoré dáme na plech, pokrytý papierom na pečenie.
Kyslú smotanu zmiešame s lyžičkou soli, žĺtkom, korením a bylinkami.
Hokkaido umyjeme, polovicu nakrájame na tenučké plátky, tie posolíme a pokoreníme. Cibuľu nakrájame na tenké kolieska. Pizze potrieme zmesou z kyslej smotany a na ňu naukladáme tekvicu, cibuľu a rozdrobenú fetu. Môžeme ešte dochutiť.
Pečieme na 180 stupňov asi 20 minút.
Žemle spravíme tak, že vypracujeme malé bulky a tie v strede zatlačíme paličkou (napríklad čínskou) tak, aby vyzerali ako kávové zrná. Potrieme slanou vodou a pečieme na 180 stupňov.