You are currently viewing Jablkové pité – úžasný jablkový koláč z Chorvátska

Jablkové pité – úžasný jablkový koláč z Chorvátska

Koľko to trvá

Hodinu a pol aj s chladením a pečením

Čo potrebujeme

Na cesto

  • 250 g studeného masla
  • 100 g práškového cukru
  • 1 štipku soli
  • 350 g hladkej múky
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 prášok do pečiva
  • 4 vajcia (žĺtka)
  • 6-7 jabĺk
  • škoricový cukor
  • hrsť hrozienok namočených v rume
  • hrsť vlašských orechov

Ako na to

Múku zmiešame na doske s práškom do pečiva, soľou, cukrom a vanilkovým cukrom. Pridáme na kúsky nakrájané maslo a rýchlo spracujeme na mrvenicu. Pridáme 4 žĺtka a vypracujeme hladké cesto. Dáme na pol hodinu do chladničky

Jablká ošúpeme, postrúhame, zmiešame so škoricovým cukrom.

Cesto rozelíme na dva kusy, jednu polovicu vyvaľkáme a dáme na vymaslovaný a vymúčený plech (alebo použite olej v spreji Trennfett). Na cesto dajte jablká, hrozienka, orechy. Na vrch druhú vyvaľkanú polovicu.

Upečieme na 180 stupňov do ružova.

Poznámka: Ak použijete veľký plech, vrchnú vrstvu nakrájajte na mrežovník. Je to tak krajšie.