Zemiakový Gratin

Zemiakový Gratin – vynikajúce klasické zemiakové jedlo  so smotanou a syrom.

Koľko to trvá

Hodinu

Ako sa to robí

5 zemiakov nastrúhate na plátky ako uhorku. Poukladáte na vymastenú formu ako škridle.

Posolíte, okoreníte čiernym korením a muškátovým orechom. Prilejete kyslou smotanou, zmiešanou s mliekom. Nastrúhate syr.

Potom dáte ďalšiu vrstvu zemiakov, soľ, korenie, muškátový orech, smotanu s mliekom, syr.

Opakujte 3x.

Do jednej vrstvy dajte 1 strúčik cesnaku – prelisovaný, aby vám jedlo krásne voňalo.

20 – 30 minút v trúbe na 200 stupňov stačí a máte skvelé jedlo.

Nákupný zoznam

5 veľkých zemiakov, 1 veľká kyslá smotana, trocha mlieka, nahrubo nastrúhaný syr – tvrdý, ja používam čedar, ale dobrý je aj ementál, alebo gruyere, soľ, korenie, muškátový orech, maslo na vymazanie formy.

 

Komentáre

Dostávaj moje novinky ako prvá!