- NOVINKY – ZMESI
- Bezlepkové zmesi
- Valentínske darčeky
- Zmesi na pečenie v dóze
- Zmesi na pečenie v sáčku
- Výhodné sety
- Veľká noc
- Školské pečenie
- Posypy, košíčky, karamel
- Zmesi na pečenie koláčov
- Zmesi na pečenie chleba
- Zmesi na pečenie brownies
- Zmesi na pečenie cookies
- Zmesi na pečenie muffinov
- Zmesi na pečenie bábovky
Sorbet z čiernych ríbezlí | Zuzana Machová

Sorbet z čiernych ríbezlí dokážete spraviť aj bez zmrzlinovača.
Koľko to trvá
Varenie 15 minút, chladenie pol hodiny, mrazenie 4 hodiny
Ako sa to robí
Pol kila ribezlí uvaríme s 100 g cukru a 150 ml vody. Varí sa asi 5 minút. Prepasírujeme, pridáme lyžicu medu, necháme schladiť a vložíme do mrazničky. Po 4 hodiny každých 20-30 minút prešľaháme ručným šľahačom, aby boli kryštáliky čo najmenšie.
Pred podávaním necháme 10-15 minút povoliť.
Finta
Nepodceňujte šľahanie počas mrazenia. Nahradzuje to zmrzlinovač.
Nákupný zoznam
500 g čiernych ríbezlí, 100 g cukru, 150 ml vody, 1 lyžica medu