You are currently viewing Sorbet z čiernych ríbezlí | Zuzana Machová

Sorbet z čiernych ríbezlí | Zuzana Machová

Sorbet z čiernych ríbezlí dokážete spraviť aj bez zmrzlinovača.

Koľko to trvá

Varenie 15 minút, chladenie pol dodiny, mrazenie 4 hodiny

Ako sa to robí

Pol kila ribezlí uvaríme s 100 g cukru a 150 ml vody.  Varí sa asi 5 minút. Prepasírujeme, pridáme lyžicu medu, necháme schladiť a vložíme do mrazničky. Po 4 hodiny každých 20-30 minút prešľaháme ručným šľahačom, aby boli kryštáliky čo najmenšie.

Pred podávaním necháme 10-15 minút povoliť.

Finta

Nepodceňujte šľahanie počas mrazenia. Nahradzuje to zmrzlinovač.

Nákupný zoznam

500 g čiernych ríbezlí, 100 g cukru, 150 ml vody, 1 lyžica medu