- NOVINKY – ZMESI
- Bezlepkové zmesi
- Valentínske darčeky
- Zmesi na pečenie v dóze
- Zmesi na pečenie v sáčku
- Výhodné sety
- Veľká noc
- Školské pečenie
- Posypy, košíčky, karamel
- Zmesi na pečenie koláčov
- Zmesi na pečenie chleba
- Zmesi na pečenie brownies
- Zmesi na pečenie cookies
- Zmesi na pečenie muffinov
- Zmesi na pečenie bábovky
Langoše | Zuzana Machová

Koľko to trvá
Hodinu a pol
Čo potrebujeme
500 g hladkej múky
250 ml vlažného mlieka
pol kocky čerstvého droždia, alebo 1 sáčok sušeného
1 lyžičku soli
2 lyžičky cukru
1 lyžicu kyslej smotany
1 vajce
olej na smaženie
2-strúčiky cesnaku, trochu vody a soli na potretie
nastrúhaný syr
Ako na to
Múku, soľ, cukor a mlieko dáme do misy. Do jazierka nadrobíme droždie, necháme 15 minút nažiť. Pridáme vajce a kyslú smotanu a vymiesime hladké cesto. Necháme asi 45 minút vykysnúť. Premiesime a nakrájame na 8 kúskov. Z každého vyvaľkáme a vyťaháme koleso, čím tenšie, tým lepšie. Vysmažíme z oboch strán na horúcom oleji. Potrieme cesnakovou čmajdou a posypeme nastrúhaným syrom.