- NOVINKY – ZMESI
- Bezlepkové zmesi
- Grilovanie
- Valentínske darčeky
- Zmesi na pečenie v dóze
- Zmesi na pečenie v sáčku
- Výhodné sety
- Veľká noc
- Školské pečenie
- Posypy, košíčky, karamel
- Zmesi na pečenie koláčov
- Zmesi na pečenie chleba
- Zmesi na pečenie brownies
- Zmesi na pečenie cookies
- Zmesi na pečenie muffinov
- Zmesi na pečenie bábovky
Bezlepkový cheesecake s mandľami

Koľko to trvá
Príprava hodinu, pečenie 45 minút, chladenie cez noc
Čo potrebujeme
Na spodok
3 bielka
100 g práškového cukru
1 lyžičku škorice
400 g mandľovej múky
Na plnku
1000 g mäkkého tvarohu
200 ml smotany alebo vaječného koňaku
3 žĺtka
3 vajcia
50 g kukuričného škrobu
150 g cukru
štipku soli
Na vrch
50 g mandlí
1 karamel s himalájskou soľou Fat Brothers
Ako na to
3 bielka vyšľaháme, zašľaháme do nich cukor a zamiešame škoricu a mandľovú múku. Uťapkáme na dno tortovej formy, vystlanej papierom na pečenie a upečieme na 180 stupňov do bledohneda. Necháme vychladiť.
V mise rozmiešame smotanu alebo vaječný koňak so škrobom, pridáme žĺtky, vajcia, rozmiešame, pridáme cukor, tvaroh a vymiešame dohladka.
Nalejeme na vychladený spodok a pečieme na 180 stupňov asi 45 minút. Keď sú okraje upečené a stred mierne trasľavý, vypneme trúbu a necháme cez noc.
Mandle opražíme nasucho na panvici, zmiešame s roztopeným karamelom (v mikrovlnke) a nalejeme na koláč.
Chesecake