Koľko to trvá
Hodinu a pol
Čo potrebujeme
- 180 g strúhaného parmezánu
- 6 veľkých zemiakov
- Soľ, korenie, olej, maslo, cukor
- 250 g Ricotty alebo hrudkovitého tvarohu
- 200 g čerstvého špenátu alebo sáčok mrazeného
- 3-4 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľu
- 500 g mletého mäsa – krkovičku, plece
- 1 konzervu krájaných paradajok
- tymián
- 100 g natrhanej mozzarelly alebo ľubovoľného nastrúhaného syra (eidam)
Ako na to
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na plátky. Tenké.
Na plech dáme papier na pečenie, môžeme ho poolejovať alebo postriekať Trennfetom (dostanete v mojom eshope).
Na papier nasypeme polovicu parmezánu a poukladáme kolieska zemiakov. Posolíme, pokoreníme, posypeme zvyškom parmezánu.
Upečieme na 180 stupňov do mäkka (asi 20 minút).
Necháme trochu vychladnúť.
Medzitým sparíme na masle a 2 strúčikoch cesnaku špenát. Posolíme ho, povaríme pár minút. Necháme trochu vychladnúť a zmiešame s Ricottou či tvarohom. Dochutíme.
Na panvici opražíme na oleji cibuľu, pridáme mleté mäso, dochutíme, dáme 2 strúčiky pretlačeného cesnaku a konzervu nakrájaných paradajok. Povaríme, vyvaríme vodu. Posypeme tymiánom a lyžičkou cukru.
Na zemiaky natrieme špenát s tvarohom, vrstvu mletého mäsa a nastrúhaný syr alebo natrhanú mozzarellu.
Opatrne pomocou papiera zrolujeme. Pečieme 20 minút na 180 stupňov zakryté, potom papier odokryjeme a dopečieme do chrumkava.