You are currently viewing Bruschetta s pečenými paradajkami paradajkami burratou (mozarellou) | Zuzana Machová

Bruschetta s pečenými paradajkami paradajkami burratou (mozarellou) | Zuzana Machová

Čo potrebujeme

Bagetu, resp. trochu širšie pečivo – deň staré

3 strúčiky cesnaku

2 burraty alebo čerstvé mäkké mozzarelly

2 hrste malých paradajok cherry

soľ, korenie, talianske korenie (bylinky)

lístky bazalky

Ako na to

Paradajky umyjeme, osušíme, rozkrojíme, dáme do zapekacej misky, posolíme, pokvapkáme olivovým olejom, posypeme bylinkami a dvoma roztlačenými strúčikmi cesnaku a upečieme na 200 stupňov cca 10 minút.

Bagetu rozkrojíme, opečieme nasucho z oboch strán na panvici. Potrieme cesnakom, pokvapkáme olivovým olejom a na každú časť vidličkou rozotrieme burratu (mozarellu). Na syr poukladáme horúce upečené paradajky, posypeme nasekanými lístkami bazalky a podávame.