You are currently viewing Krtkova torta s jahodami| Zuzana Machová

Krtkova torta s jahodami| Zuzana Machová

Koľko to trvá

Ca 2 hodiny

Čo potrebujeme

4 vajíčka

120 g cukru (ja dávam max 80 g)

150 g horkej čokolády

125 g masla

80 g hladkej múky

1 štipku soli

1 prášok do pečiva

1 lyžicu škrobu

Plnka

600 ml studenej šľahačky (najlepšie 40%)

Ak máme 33%, aj 2 stužovače šľahačky

1 lyžicu práškového cukru

pár kúskov nastrúhanej čokolády

500 g jahôd

Ako na to

Vajcia rozdelíme, sneh vyšľaháme s lyžicou cukru.

Vo vodnom kúpeli roztopíme maslo s čokoládou

Žĺtka vyšľaháme s cukrom, za stáleho miešania pridáme roztopenú čokoládu, prášok do pečiva, soľ, škrob, múku. Opatrne zapracujeme do bielkov.

Tortovú formu (len rám) obalíme zo spodku alobalom, dobre po obvode pritlačíme. Vlejeme cesto a pečieme na 160 stupňov cca 45-50 minút.

Vychladíme. Odstránime alobal a korpus položíme na misu, na ktorej budeme tortu podávať. Lyžicou opatrne vyberieme striedku, necháme len spodok a okraje cca 1 cm. Na spodok okladáme očistené, umyté a usušené jahody. Šľahačku vyšľaháme s lyžicou cukru, eventuálne primiešame stužovač, nastrúhanú čokoládu a navŕšime na jahody do tvaru pologule. Zasypeme mrvenicou, necháme vychladiť a podávame.