You are currently viewing Bezlepkový jablkový mandľový koláč s tvarohom | Zuzana Machová

Bezlepkový jablkový mandľový koláč s tvarohom | Zuzana Machová

Koľko to trvá 30 minút + cca 60-75 minút pečenie

Čo potrebujeme

4-6 veľkých jabĺk

1 citrón – šťavu aj kôru

3 vajcia

130 g práškového cukru

380 g tučného jemného tvarohu (alebo ricotty)

1 vanilkový cukor

1 prášok do pečiva

1509 g mletých mandlí alebo mandľovej múky

40 g škrobu

Ako na to

Zapnnem rúru na 180 stupňov

Ošúpeme jablká a nakrájame ich na pekné tenké polmesiačiky. Pokvapkáme citrónovou šťavou , premiešame.

Vajcia s cukrom a práškovým cukrom vymiešame do bielej peny. Postupne pridávame ostatné suroviny. (aj nastrúhanú citrónovú kôru). Vznikne riedke cesto. Opatrne primiešame 2/3 jabĺk. Vylejeme do formy alebo na malý plech. Na vrch pekne poukladáme zvyšné jablká. Môžeme ich posypať lyžicou klryštálového cukru. Aby sa leskli.

Pečieme najmenej hodinu.