Koľko to trvá : cca 40 minút, z toho 20 minút pečenie tekvice
Č potrebujeme
1 strednú tekvicu Hokkaido
2 strúčiky cesnaku
1 chilli papričku
100 ml bieleho vína
100 ml smotany
Cca polovicu balenia cestovín (špagety, linguine…)
hrsť píniových orieškov
pár lístočkov šalvie
soľ, korenie, olej,
lyžičku masla
AKo na to
Tekvicu (najlepšie hokkaido) očistíme, nakrájame na mesiačiky, posolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a upečieme v trúbe na 200 stupňov do mäkka.
V kastróli na oleji opražíme nakrájaný cesnak a chilli papričku. Zalejeme vínom, necháme trochu zredukovať, prilejeme a smotanu, pridáme upečenú tekvicu, povaríme, osolíme, okoreníme.
Zmixujeme dohladka.
Medzitým uvaríme cestoviny al dente.
Vsypeme ich do kastróla s omáčkou, necháme prehriať.
Na suchej panvici orražíme píniové oriešky. Nimi posypeme cestoviny na tanieri. Dochutíme.
Na panvici s trochou oleja opražíme šalviové listy. Vypneme plyn, pridáme maslo, necháme rozpustiť a polejeme cestoviny.