Koľko to trvá cca 50 minút aj s pečením
Čo potrebujeme
kuracie stehná (dolné alebo celé)
Cibuľu, mrkvu, petržlen, šampióny, prípadne inú zeleninu
Na marinádu
lyžicu hnedého cukru
olej
lyžičku červenej papriky
pol lyžičky mletej rasce
lyžičku granulovaného cesnaku (alebo 2-3 strúčiky čerstvého pretlačeného)
čili papričky podľa chuti
soľ
korenie
Ako na to
Stehná umyjeme, osušíme. Nasolíme a dáme na pár hodín do chaldničky.
Stehná vyberieme, ak na nich ostala soľ, dáme ju preč.
Vložíme do pekáča s trochou oleja a pečieme 20 minút na 200-230 stupňov, aby skrehli.
Z oleja, papriky, cukru, soli, rasce, cesnaku, prípadne korenia a čili pripravíme marinádu.
Zeleninu nakrájame na väčšie kúsky a opražíme na oleji/masle.
Stehná vyberieme z pekáča, dáme doň zeleninu a na ňu stehná potreté marinádou z každej strany.
Pečieme ďalších 20 minút na 200 stupňov.