Cisársky trhanec – Kaiserschmarrn
Čo to je
Najobľúbenejší dezert Franz Josefa. Príjemné, rýchle, ľahké.
Koľko to trvá
Príprava 10 minút, pečenie 15, dokončenie 10.
Ako sa to robí
4 vajcia – oddeliť, spravte polotuhý sneh so štipkou soli a 1 vanilkovým cukrom. Na cesto vyšľahajte žĺtka, 150 g múky, 50 g roztopeného masla, lyžicou kryštálového cukru a hrsťou v rume naložených hrozienok. Spojte s bielkami, dajte na panvicu a upečte z oboch strán na panvici.
Medzitým povarte jahody s cukrom.
Trhanec na panvici potrhajte, polejte jahodovou maškrtou, posypte práškovým cukrom a podávajte.
Finta
Trhajte, ako sa vám podarí. Dobré je to vždy.
Nákupný zoznam
4 vajcia, 50 g masla, lyžica cukru, vanilkový cukor, hrozienka v rume, 150 g polohrubej múky, 300 g jahôd, cukor.