- NOVINKY – ZMESI
- Bezlepkové zmesi
- Grilovanie
- Valentínske darčeky
- Zmesi na pečenie v dóze
- Zmesi na pečenie v sáčku
- Výhodné sety
- Veľká noc
- Školské pečenie
- Posypy, košíčky, karamel
- Zmesi na pečenie koláčov
- Zmesi na pečenie chleba
- Zmesi na pečenie brownies
- Zmesi na pečenie cookies
- Zmesi na pečenie muffinov
- Zmesi na pečenie bábovky
Cisársky trhanec – Kaiserschmarrn

Cisársky trhanec – Kaiserschmarrn
Čo to je
Najobľúbenejší dezert Franz Josefa. Príjemné, rýchle, ľahké.
Koľko to trvá
Príprava 10 minút, pečenie 15, dokončenie 10.
Ako sa to robí
4 vajcia – oddeliť, spravte polotuhý sneh so štipkou soli a 1 vanilkovým cukrom. Na cesto vyšľahajte žĺtka, 150 g múky, 50 g roztopeného masla, lyžicou kryštálového cukru a hrsťou v rume naložených hrozienok. Spojte s bielkami, dajte na panvicu a upečte z oboch strán na panvici.
Medzitým povarte jahody s cukrom.
Trhanec na panvici potrhajte, polejte jahodovou maškrtou, posypte práškovým cukrom a podávajte.
Finta
Trhajte, ako sa vám podarí. Dobré je to vždy.
Nákupný zoznam
4 vajcia, 50 g masla, lyžica cukru, vanilkový cukor, hrozienka v rume, 150 g polohrubej múky, 300 g jahôd, cukor.