You are currently viewing Domáce vaječné nočky a zapečené nočky so slaninou a paradajkami

Domáce vaječné nočky a zapečené nočky so slaninou a paradajkami

Koľko to trvá

30-40 minút

Čo potrebujeme

Na nočky

500 g polohrubej múky

7 vajec

lyžičku soli

100 ml vlažnej vody

Vodu a soľ na varenie

Na zapekané nočky – 2 porcie

100 g slaniny

100 g paradajok

100 g strúhaného syra

1 malú cibuľu

pažítku

korenie

2-3 hrste nočiek

Ako na to

V mise vymiesime do hladka múku, soľ, vajcia, vodu. Cesto musí byť poloriedke.

Do vriacej vody sádžeme nočky, premiešame a keď vyplávu na povrch, vyberieme ich. V mise premiešame, pokvapkáme olejom .

Môžeme ich použiť nako cestovinovú prílohu, alebo zapečené na rôzne spôsoby.

Zapečené nočky so slaninou a paradajkami

Cibuľku nakrájame, opražíme na oleji, pridáme na kocky nakrájanú slaninu, opražíme, pridáme paradajky, pažítku a osmahneme.

Pridáme nočky, premiešame, môžeme trochu opražiť. Odstavíme, pridáme syr, okoreníme a zapečieme na 10 minút. Ešte posypeme syrom a pažítkou.